اگرچه بلوبری اغلب در مناطق سرد رشد میکند ولی دو نوع بلوبری بوته بلند جنوبی و بلوبری rabbiteye را در مناطق گرم و معتدل نیز میتوان کاشت. انتخاب یک مکان برای کاشت بلوبری که از نظر شرایط آب و هوایی، خاک و رطوبت مناسب باشد، باعث میشود که بلوبری بهترین رشد را داشته و بعد از یک سال میوه های بسیار خوشمزه ای تولید نماید.
خصوصیات مکان مناسب برای کاشت درختچه بلوبری
خصوصیات آب و هوایی
هر دو بلوبری بوته بلند جنوبی و بلوبری rabbiteye در مناطق گرم پرورش داده میشوند. به گفته مجله Sunset، بلوبری rabbiteye برای مناطق گرم و مرطوب مناسب تر است. در هنگام انتخاب بلوبری برای شرایط کاشت خاص، این مساله مهم است که بدانید ساعات سرما در آن منطقه چقدر است. یعنی باید بدانید در طول ماه های زمستان چند ساعت دمای هوای بین 0 تا 2 درجه سانتی گراد باقی می ماند. برخی از ارقام بلوبری بوته بلند جنوبی مانند Gulf Coast و Misty، به کمتر از 300 ساعت سرما نیاز دارند. در حالی که ارقام دیگر مانند Jubilee به 500 تا 700 ساعت سرما نیاز دارند. چندین نوع از بلوبری rabbiteye مانند Powderblue و Premier، به ساعت کمتری سرما نیاز دارند و 100 تا 200 ساعت سرما برای رشد موفق آن ها کافی است.
نور و هوا
بلوبری بهترین رشد را در آفتاب کامل دارد ولی میتواند سایه جزیی را هم تحمل کند. یک مکان که روزانه 6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید دریافت میکند را برای کاشت بلوبری انتخاب کنید. در باغ ها و مناطق جنگلی، بلوبری میتواند سایه درختان را تحمل کند اما نباید نزدیک به درختان دیگر کاشته شود، زیرا ریشه بلوبری با ریشه درختان دیگر در به دست آوردن مواد مغذی و رطوبت دچار رقابت میشوند. همچنین از کاشت درختچه بلوبری در مکان هایی که معمولا خشک هستند و نور آفتاب در آن جا شدید است اجتناب کنید. در مکان هایی که در معرض باد قرار دارند نیز نباید گیاه بلوبری کاشته شود.
انتخاب مکان مناسب
بوته های بلوبری عمر طولانی دارند و بعضی بیش از 50 سال زندگی میکنند. یک مکانی را برای کاشت بلوبری انتخاب کنید که گیاه به طور دائم در آنجا بماند. برای تولید انواع میوه بلوبری شما باید در هر مکان دو گونه بلوبری بکارید تا بوته های بلوبری بتوانند گرده افشانی متقاطع انجام دهند. هر دو گونه بلوبری بوته بلند جنوبی و بلوبری rabbiteye نیاز به گرده افشانی دارند. بلوبری هایی که در یک مکان کاشته میشوند باید زمان گل دهی و میوه دهی یکسانی داشته باشند.
شرایط خاک
بلوبری یکی از گیاهانی است که خاک اسیدی را دوست دارد و بهترین رشد را در PH 4.8 تا 5.5 دارد، اما میتواند PH 3.5 تا 5.5 را نیز تحمل کند. مقیاس PH به معنای میزان یون هیدروژن موجود در خاک است. PH 6.5 تا 7 به معنای خنثی بودن است، در صورتی که PH پایین تر از این میزان باشد یعنی خاک اسیدی است و در صورتی که بالاتر از این مقدار باشد یعنی خاک قلیایی می باشد. از کیت های تست PH برای تغیین اسیدیته خاک میتوان استفاده نمود، همچنین میتوان یک نمونه از خاک را به یک آزمایشگاه برد و PH آن را تعیین نمود. برای افزایش اسیدیته خاک میتوان از گوگرد، سولفات آمونیوم و سولفات آهن استفاده کرد. خاک هایی که PH آن ها بیشتر از 7 است به سختی اسیدی میشوند و شما نباید گیاه بلوبری را در چنین خاکی بکارید. در خاک های لومی و شنی که زهکشی خوبی دارند و به طور مداوم مرطوب هستند، بلوبری بهترین رشد را دارد. پیت ماس و دیگر مواد ارگانیک، کیفیت خاک را بهبود می بخشند و اسیدیته خاک را نیز افزایش می دهند. در مناطقی که PH خاک در آنجا خنثی یا اسیدی است چاره کار این است که یک چاله به عمق 60 تا 90 سانتی متر و به عرض 180 سانتی متر در خاک حفر نموده سپس آن را با پیت ماس، کمپوست، شن و ماسه، اضافات پنبه دانه یا کنجاله سویا پر کنید تا برای کاشت بلوبری مناسب شود.
فاصله
هر دو بلوبری بوته بلند جنوبی و بلوبری rabbiteye، درختچه های بزرگی هستند. بلوبری بوته بلند جنوبی زمانی که بالغ میشود، ارتفاع آن 180 سانتی متر و عرض آن 90 تا 120 سانتی متر میشود. بلوبری rabbiteye نیز زمانی که به بلوغ میرسد ارتفاع آن 3 تا 4.5 متر و عرض آن 2.5 تا 3 متر میشود. برای هر یک از درختچه های بلوبری بوته بلند جنوبی یک فضای 120 در 120 سانتی متر در نظر بگیرید و برای هر یک از درختچه های بلوبری rabbiteye یک فضای 210 در 210 سانتی متر انتخاب نمایید. با فراهم نمودن فضای کافی برای گیاه بلوبری نیاز به هرس کمتر میشود، همچنین فضای کافی باعث میشود در صورت وجود علف های هرز مشکلی برای گیاهان بلوبری به وجود نیاید و گیاه بلوبری و علف های هرز در به دست آوردن مواد مغذی با هم دچار رقابت نمیشوند.
10 نظر
ارسال یک نظر
ارسال یک پاسخ