پرورش گل آهار در گلدان
کاشت گل آهار در گلدان
گل آهار (Zinnias) یکی از محبوب ترین گلها برای کاشت در باغ و باغچه و فضای سبز است. این گل رشد سریعی دارد و گلهای بزرگ و بسیار زیبایی تولید میکند. گل آهار در رنگهای زیاد و متنوعی وجود دارد. این گل به سادگی در گلدان هم رشد میکند. با کاشت گل آهار در گلدان، میتوان آن را در حیاط، بالکن، درون خانه و ... قرار داد. با داشتن یک پنجره آفتاب گیر، میتوانید گل آهار را در خانه نیز نگه داری کنید. این گل به مراقبت زیادی نیاز ندارد. هر بوته تعداد زیادی گل تولید میکند و چشم انداز بسیار زیبایی دارد. گل آهار یکی از بهترین گلها به عنوان شاخه گل بریده است. گلها بعد از چیده شدن ماندگاری خیلی خوبی دارند.
کاشت بذر گل آهار در گلدان
1 - ابتدا بذرها را در گلدانهای کوچک یا سینی نشا بکارید، سپس نهالها را به گلدان بزرگ انتقال دهید.
2 - از یک خاک غنی دارای زهکشی خوب برای کاشت بذر گل آهار استفاده کنید. خاک مخصوص گلدان توصیه میشود.
3 – بذر گل آهار را به عمق نیم سانتی متر در خاک بکارید. بعد از کاشت خاک را مرطوب کنید و تا زمان جوانه زنی خاک را مرطوب نگه دارید. مواظب باشید خاک بیش از حد خیس نشود. برای حفظ رطوبت خاک، یک پلاستیک روی گلدان بکشید.
4 – دمای مناسب برای جوانه زنی بذر گل آهار 27 تا 29 درجه سانتی گراد است.
5 – بذر گل آهار کمتر از یک هفته جوانه میزند. در دمای پایین تر از 27 درجه سانتیگراد، ممکن است مدت زمان جوانه زنی بیشتر طول بکشد.
6 – زمانی که اندازه نهالها به 8 تا 10 سانتی متر رسید، هر نهال را به یک گلدان با قطر و عمق حداقل 25 سانتی متر انتقال دهید. اگر از گلدانهای بزرگتر استفاده میکنید، فاصله بین نهالها را 20 تا 25 سانتی متر در نظر بگیرید.
7 – گلدان را در یک مکان آفتابی قرار دهید. گل آهار به حداقل روزی 6 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد.
نکات
در صورتی که قصد دارید گل آهار را در خانه نگه دارید، هر زمان از سال میتوانید اقدام به کاشت کنید. برای نگه داری گل آهار در خانه، باید حتما گلدان را در یک مکان آفتابی مانند یک پنجره آفتابگیر قرار دهید که روزی 6 ساعت نور مستقیم داشته باشد.
برای قرار دادن گلدان در بالکن یا حیات، باید بهار اقدام به کاشت کنید. مناطق گرمسیر در پاییز هم میتوانند گل آهار را بکارند.
در طول فصل رشد، ماهی یک بار به گیاه کود کامل مانند کود 10-10-10 بدهید.
لکه های باکتریایی و قارچی، کپک پودری و پژمردگی باکتریایی از بیماریهای گل آهار است. برای جلوگیری از این بیماریها، از خیس کردن شاخ و برگ ها باید پرهیز کرد. آبیاری را از پایه گیاه انجام دهید.
کرمها، شپشکها و کنهها باعث ایجاد مشکلاتی در گل آهار می شوند. مواظب این حشرات باشید. در صورت لزوم از حشره کشها به صورت کنترل شده باید استفاده کرد.
با توجه به واریته گل آهار و بسته به مناسب بودن شرایط، دوره رشد و گلدهی 70 تا 90 روز طول میکشد. گلها را قبل از اینکه کاملا باز شوند بچینید.
برای مشاهده انواع بذر گل آهار اینجا کلیک کنید.
نظرات
ارسال یک نظر
ارسال یک پاسخ